Skip to main content

Шкідлива їжа для суглобів. Що необхідно виключити ?

Експерти назвали продукти, вживання яких має негативний вплив на суглоби. Адже правильно підібраний раціон допоможе людям як захистити себе від проблем з суглобами, так і, навпаки, збільшити їх силу.

Наприклад, сир, червоне м’ясо і вершкове масло містити в собі насичені жири, здатні підсилювати в організмі запальні процеси, оскільки провокують підвищену вироблення відповідних ферментів. Аналогічні проблеми викликають і жирні кислоти омега-6, які містяться в тваринних жирах та оліях. Серед них можна назвати популярне соняшникова олія, а також кукурудзяну і кунжутна. Ці кислоти також запускають цілу мережу реакцій, які в підсумку призводять до посилення запалення.

Людям, що мають проблеми з суглобами, слід скоротити і вживання трансжирів, які містяться в основному в кондитерській продукції і різних напівфабрикатів. Дуже багато їх в популярних фастфудах, які і без цього можна назвати бичем нашого часу.

Крім того, варто обмежити вживання страв, які містять в собі білу муку, адже вона здатна викликати різкий приріст глюкози. Фактично такими ж властивостями володіє і цукор, що означає збільшення запальних процесів. І, нарешті, як шкідливого для суглобів продукту, медики зазначили сіль. Пов’язано це з тим, що її надлишок призводить до набряків і, як наслідок, запалення. Тому в раціоні повинні переважати страви з низьким її вмістом або без неї.

Дотримання цих рекомендацій дозволить людям, що страждають захворюваннями суглобів, істотно поліпшити своє життя, тим більше що ефективного способу лікування досі не існує

Перейти до вмісту